Τσεκούρι 7 έως 10% αναμένεται στις επικουρικές συντάξεις που είναι από 130 ευρώ και πάνω, ενώ ξεκίνησε η αποστολή των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες, που έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, πάνω από 5.000 ευρώ, χωρίς να έχουν μπει σε ρύθμιση.

Από τους συνολικά 275.857 οφειλέτες, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν απομείνει στη ρύθμιση 85.749! Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν 190.108 οφειλέτες οι οποίοι κινδυνεύουν με κατάσχεση λογαριασμών.

Προς το παρόν η κυβέρνηση βάφτισε την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, κανόνα βιωσιμότητας, με αποτέλεσμα 800.000 συνταξιούχοι να κινδυνεύουν με περικοπή των επικουρικών τους συντάξεων από 7-10%.

Την ίδια ώρα υπάρχουν και διαρροές σεναρίων ότι οι δανειστές απαιτούν περικοπές στις συντάξεις από 6% έως και 30%!

Διαφορετική όμως είναι η αλήθεια. Αυτό που ουσιαστικά ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση είναι να τηρήσει όσα η ίδια υπέγραψε στο τρίτο μνημόνιο. Δηλαδή περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δις ευρώ μέσα στο 2016.

Το που θα βρει τώρα αυτά τα χρήματα είναι πρόβλημα της κυβέρνησης. Αυτό που ήδη έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές είναι η ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα ταμείο κύριας ασφάλισης και ένα ταμείο επικουρικής.

ΒΙΝΤΕΟ STAR