​Για έξοδο από τα capital controls ακόμα και στα ��έσα του 2016 έκανε λόγο ο Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη του στο «Βήμα».

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας πως το κλίμα έχει αρχίσει να καλυτερεύει:

«Το γ΄τρίμηνο, με τους κεφαλαιακούς ελέγχους να πλήττουν την οικονομία και την αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή στην ευρωζώνη να κορυφώνεται, το ΑΕΠ υποχώρησε μόλις κατά 1,1%. Αν το τρέχον τρίμηνο η συρρίκνωση περιοριστεί στο 0,2%, συνολικά για το 2015 θα καταγραφεί ανάπτυξη! Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι πριν από το καλοκαίρι το ΑΕΠ θα έχει επιστρέψει σε ανοδική τροχιά».

Ερωτώμενος για τον αναπτυξιακό νόμο, ο Γιώργος Σταθάκης απάντησε πως «πρωταρχικός στόχος του νόμου είναι να αποφευχθούν λάθη των προηγούμενων αντίστοιχων νόμων. Σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα εστιάσει τα κριτήρια επιλογής σε καινοτόμες επιχειρήσεις, στη νεανική επιχειρηματικότητα και στον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιλεγμένης».

Και φυσικα, δεν θα μπορούσε να μην δώσει για ακόμα μια φορά εξηγήσεις, αναφορικά για το ανακριβές πόθεν έσχες που δήλωσε, προκαλώντας σάλο και αντιδράσεις:

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μο�� με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά- εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και το 2014».