​Τέλος στο αλαλούμ που υπάρχει τις τελευταίες μέρες με το περιουσιολόγιο και τον φόρο στο σύνολο της περιουσίας, έβαλε μια και καλή ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά ήταν κάθετος, λέγοντας πως:

«Παρατηρώ το τελευταίο χρονικό διάστημα με πολύ μεγάλη αγωνία, διάφορα δημοσιεύματα και αναρτήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Διάβασα χθες για παράδειγμα, ότι θα βγαίνουν οι εφοριακοί στο δρόμο, θα πιάνουν τον κόσμο, θα του βγάζουν τα δαχτυλίδια, τις βέρες, θα μπαίνουμε σπίτι να πάρουμε τις λίρες του παππού… έλεος δηλαδή θα βγω από τα ρούχα μου! Δεν υπάρχει στη σκέψη μας οτιδήποτε τέτοιο που σχετίζεται με τον πολίτη» είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης, κάνοντας λόγο για υπερβολή και καταστροφολογία.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως όσοι είναι νομοταγείς δεν έχουν να φοβούνται τίποτα:

«Ο νομοταγής πολίτης, ο επιχειρηματίας που αγωνίζεται να κρατήσει την επιχείρηση του, δεν έχει να φοβάται τίποτα».

Ποιοι έχουν να φοβούνται;

«Αυτοί που έχουν χρήματα στο εξωτερικό που δεν δικαιολογούνται και δεν φορολογηθήκανε, αυτοί που έβγαλαν λεφτά από μίζες και άλλες καταστάσεις και θέλουν να τα κρύψουν, αυτοί που τόσα χρόνια ήταν στο πάρτι και δεν πληρώναν τον λογαριασμό!» απάντησε ο αναπληρωτής Υπ. Οικονομικών, προσθέτοντας πως «ο απλός πολίτης, η μεγάλη μάζα του κόσμου δεν έχει να φοβάται τίποτα. Όλη αυτή η ιστορία με τα δημοσιεύματα, εκθέτει ��υτούς που τα γράφουν. Έχω πει σε συναδέλφους σας, ότι επειδή κρατάω αρχείο θα αναγκαστώ κάποια στιγμή να βγάζω και να λέω “κύριε τάδε τι έγραφες/έλεγες τότε; ορίστε ο νόμος που ήρθε”! Να σταματήσει η υπερβολή και να πάμε στην ουσία».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ-ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ:

Θέλοντας να λύσει μια και καλή την «παρεξήγηση» που έχει δημιουργηθεί με φόρο περιουσίας και περιουσιολόγιο, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε:

«Το ότι δηλώνουμε κάτι δεν σημαίνει ότι θα έρθει το πράγμα να το κατάσχει ή να το δεσμεύσει. Δεν σχεδιάζουμε να συσχετίσουμε το περιουσιολόγιο με φόρο στο σύνολο της περιουσίας. Τελεία και παύλα! Και μάλιστα στο έγγραφο που έχουμε δώσει στους θεσμούς για συζήτηση και στο έγγραφο που έχουμε δώσει στις υπηρεσίες να ετοιμάσουν τις σχετικές διατάξεις, υπάρχει ειδικά παράγραφος που λέει με σαφήνεια πως το περιουσιολόγιο δεν θα αποτελέσει την βάση για φορολογία. Σαφέστατο! Άλλο πράγμα να καταγράψεις τα περιουσιακά δεδομένα, που όπως σε όλο τον κόσμο πρέπει να συμβεί κι εδώ, και άλλο να χρησιμοποιήσεις τα περιουσιακά δεδομένα για να βάλεις στο άθροισμα έναν φόρο!»

Άλλωστε όπως εξήγησε, «το περιουσολόγιο για να πετύχει θέλει την συναίνεση και την συμμετοχή της κοινωνίας. Αν πας να ξεκινήσεις έτσι, βάζεις φωτιά στην ουσία. Πυροβολείς τα πόδια σου».

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:

«Έχουμε σαφέστατο σχέδιο .Άμεσα προχωρούμε σε εθελοντική αποκάλυψ�� κεφαλαίων. Αμέσως μετά έρχεται το περιουσιολόγιο που το θέλουμε για να καταγράψουμε την περιουσία των Ελλήνων, και παράλληλα με όλα αυτά (όχι συσχετιζόμενο) προχωρούμε σε νέο φόρο στην ακίνητη περιουσία που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα έχει στόχο εισπραξιμότητα 2,65 δις και αλλαγές στις αντικειμενικές. Δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά των 10.000 και 20.000 ευρώ. Αν είναι δυνατόν να ασχοληθούμε με αυτά όταν έχουμε τα μεγάλα ψάρια μπροστά μας. Ούτε πολιτικό στόχο έχουμε, ούτε και έχει νόημα να ασχοληθούμε με αυτά από άποψη αποτελεσματικότητας».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη βενζίνη! Δείτε τις «βόμβες» που πέταξε ο Τρύφων Αλεξιάδης