«Φωτιά» έχει πάρει το Taxisnet τις τελευταίες μέρες καθώς εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύδουν στο «και πέντε» να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία υπό τον φόβο των κατασχέσεων!

Το… σύνθημα έδωσε η ΓΓΔΕ με την ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, ενημερώνοντας ότι η περίοδος χάριτος όσον αφορά στις κατασχέσεις έληξε και όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές εκτός ρύθμισης θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις. Η προσέλευση των οφειλετών στο Taxisnet έκτοτε αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο!

Πως θα ρυθμίσουν οφειλές και φόρους οι φορολογούμενοι

Οι φορολογούμενοι που θέλουν να ρυθμίσουν οφειλές θα πρέπει να εισέλθουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς στο Τaxisnet και να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους.

Οι οφειλές (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, κλπ.) μπορούν να ρυθμιστούν σε έως 12 μηνιαίες δόσεις, ενώ έκτακτοι φόροι (φόροι γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών, πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις κλπ) μπορούν να ρυθμιστούν σε έως 24 δόσεις.

Για να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση θα πρέπει ο φορολογούμ��νος να πληρώσει την πρώτη δόση της ρύθμισης εντός τριών ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης.

Η πληρωμή γίνεται σε τράπεζα με τη χρήση της Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής που «παράγει» το Τaxisnet και ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφληση ή την απώλειά της.

Οι κατασχέσεις

Οι φορολογούμενοι που δεν θα ρυθμίσουν τις οφειλές θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως:

- κατάσχεση μισθού ή σύνταξης: υπάρχει ακατάσχετο έως 1.000 ευρώ, για το τμήμα από τα 1.000 έως 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% και για το τμήμα πάνω από τα 1.500 ευρώ το σύνολο.

- κατάσχεση τραπεζικού υπολοίπου: ισχύει ακατάσχετο 1.250 ευρώ σε έναν και μόνο τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος δηλώνεται από τον φορολογούμενο μέσω του Τaxisnet.