​Αποκάλυψη βόμβα για τις αλλαγές που θα έρθουν στο ασφαλιστικό, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Α. Νεφελούδης, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, στον Real Fm.

Σε ερώτηση του γνωστού εκδότη και σχολιαστή του Star σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και το ποσοστό αναπλήρωσης, που σύμφωνα με διαρροές θα αγγίξει το 50%, ο κ. Νεφελούδης απάντησε:

«Σε ό,τι αφορά στο ποσοστό αναπλήρωσης δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια. Το μόνο βέβαιο που μπορώ να πω είναι ότι θα υπάρχει ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης ανάλογα με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια».

Ο κ. Νεφελούδης αποκάλυψε ακόμα ότι στο χώρο των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων επικρατεί καθεστώς γαλέρας και τόνισε πως καθημερινά στο υπουργείο δέχονται καταγγελίες, ακόμα και για μπράβους με όπλα που απειλούν εργαζόμενους να κάνουν υπερωρίες και υπερεργασία.

Όσο για τη μείωση της κρατικής δαπάνης για τα ασφαλιστική Ταμεία, ο κ. Νεφελούδης είπε:

«Το 1,8 δισ. ευρώ μείωση της κρατικής δαπάνης για τα ασφαλιστικά Ταμεία, είναι δεδομένο από το μνημόνιο του Αυγούστου. Δ��ν είναι 1,8 δισ. ευρώ για να πούμε και την αλήθεια, σε ό,τι αφορά στο υπόλοιπο του ’15 και το ποσό του 2016. Η κατεύθυνση είναι να μην προχωρήσουμε σε 12η μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Γι’ αυτά παλεύουμε τώρα».