​Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων όσον αφορά στις δόσεις του φόρου εισοδήματος και στη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ, μετά και από το σάλο που δημιουργήθηκε για τις προσαυξήσεις που εμφανίστηκαν στο Taxisnet, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει παράταση για καταβολή των δόσεων μέχρι την Τετάρτη.

Η ΓΓΔΕ λοιπόν καλεί τους πολίτες να αγνοήσουν τις προσαυξήσεις που εμφανίστηκαν και στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με την ΠΟΛ 1258/30.11.2015 παρατάθηκαν μέχρι και την 2/12/2015 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. / Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες λήγουν στις 30/11/2015. Έως την ίδια ημερομηνία παρατάθηκαν και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Λόγω του αυξημένου πλήθους των συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες, η πίστωση των οφειλών πραγματοποιείται σταδιακά, ενώ η πληροφορία για τις σημερινές πληρωμές θα ληφθεί από τις τράπεζες στις 3 Δεκεμβρίου (επόμενη εργάσιμη) και θα πιστωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Πιθανό ανοιχτό υπόλοιπο δόσης ή εκπρόθεσμο στις επιλογές "Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης" και "Στοιχεία Ρύθμισης" της εφαρμογής "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" στο TAXISnet, δεν θα εμφανίζεται μετά την οριστική πίστωση μιας οφειλής».