«Με τη λίστα από το… πόθεν έσχες στο χέρι θα μπαίνουν πλέον οι κλέφτες στα σπίτια!», σχολίασε ο Νίκος Χατηζνικολάου, απαντώντας σε ερώτηση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Μάρας Ζαχαρέα για τους κινδύνους που συνεπάγεται, για όσους έχουν βραχιόλια, ρολόγια και άλλα τιμαλφή, το «ηλεκτρονικό φακέλωμα» που θέλει να καθιερώσει το Υπουργείο Οικονομικών εφεξής, με τις δηλώσεις πόθεν έσχες σε πρώτη φάση.
Με αφορμή την ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα για τα χτυπήματα χάκερ που έχουν δημοσιοποιηθεί και τους εκβιασμούς δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων, ο Ν. Χατζηνικολάου τόνισε επίσης ότι με 50 ευρώ βρίσκει κανείς στην Ομόνοια φορολογικές δηλώσεις.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων (πόθεν έσχες, κατασχέσεις μισθών κλπ) ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος προέβλεψε: «Δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. Το ζητούμενο για το Υπουργείο Οικονομικών είναι να βρει τρόπους να μπορεί να έχει κάποιος να πληρώσει. Να μην τους πατάμε στον λαιμό και να μην κάνουμε τις ανοησίες που ακούω αυτές τις ημέρες».
​​​