Στα όρια της… τρέλας φέρνουν χιλιάδες αγροτικές οικογένειες νέα «χαράτσια»!

Αφού τους έδωσαν τις επιδοτήσεις, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω τροπολογίας που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου ζητάει πίσω από τους αγρότες 320 εκ. ευρώ!

Πρόκειται για επιδοτήσεις που κατέβαλε ο ΕΛΓΑ το 2008 και το 2009 επί υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη και κρίθηκαν από την Κομισιόν ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Και πως θα γίνει η επιστροφή; Μέσω της δέσμευσης των τρεχουσών επιδοτήσεων! Συγκεκριμένα, η ανάκτηση θα γίνει μέσω του συμψηφισμού των ποσών με τις απαιτήσεις των υπόχρεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Κοινώς, θα παρακρατηθούν από τους δικαιούχους οι επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ!

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες -στο πλαίσιο πληρωμής των εισφορών του α’ εξαμήνου του 2015- ήδη λαμβάνουν ειδοποιητήρια με αυξημένες εισφορές κοντά στο 12%.

Ωστόσο, το… σοκ δεν σταματά εδώ καθώς τα ειδοποιητήρια έχουν καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης τις 30 Νοεμβρίου και δόθηκε παράταση 2 ημερών. Έτσι, οι αγρότες θα πρέπει να… βγάλουν φτερά στα πόδια για να εξοφλήσουν το ποσό μέχρι αύριο προκειμένου να μην καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή.