​Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμα απαγόρευσε τις πτήσεις τσάρτερ από τη Ρωσία προς την Τουρκία. Με δεδομένο ότι οι tour operators της Ρωσίας ήδη ψάχνουν εναλλακτικές για να πουλήσουν ταξιδιωτικά πακέτα στους πελάτες τους, τουριστικοί παράγοντες στην Ελλάδα, θεωρούν ότι αυτή είναι μια... καλή ευκαιρία για τη χώρα μας να εκμεταλλευτεί το κενό στην αγορά.

Η χώρα μας διεκδικεί τα 4 εκατ. Ρώσων τουριστών που επισκέφτηκαν την Τουρκία το 2015 και ξόδεψαν περίπου 4 δισ ευρώ.

«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που θα διαχειριστούμε αυτή την κατεύθυνση προς τη χώρα μας, ώστε να αυξήσουμε και τα έσοδα και τις αφίξεις. Να δώσουμε αυτό που περιμένουν οι Ρώσοι τουρίστες, οι οποίοι έχουν και υψηλό βαλάντιο» δήλωσε στην κάμερα του Star ο διευθυντής επικοινωνίας του ΣΕΤΕ, Ξ.Πετρόπουλος.

Οι Ρώσοι είναι οι πιο ανοιχτοχέρηδες τουρίστες… Ο καθένας αφήνει στη χώρα μας κατά μέσο όρο 1.038 ευρώ. Περισσότερα δηλαδή, από έναν Αμερικανό που ξοδεύει 853 ευρώ ή έναν Άγγλο που διαθέτει 762 ευρώ κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα όμως με τις πρώτες ενδείξεις, οι Ρώσοι ταξιδιώτες επιλέγουν αντί της Τουρκίας, την... Ισπανία και όχι σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα λόγω … βίζας.

«Ο κάθε Ρώσος που θέλει να έρθει στις χώρες Σένγκεν πρέπει να δώσει δαχτυλικά αποτυπώματα. Ισπανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία έχουν ανοίξει πολλά βίζα-centers σε μεγάλες πόλεις της Ρωσίας. Εμείς έχουμε ανοίξει... ελάχιστα. Η Ισπανία με τις προκρατήσεις που έχει αυτή τη στιγμή, πάει πολύ καλά» δήλωσε στο Star, ο γενικός διευθυντής τουριστικού γραφείου Γ.Μασμανίδης.

Παράλληλα, έδαφος φαίνεται να κερδίζει και η Κύπρος, καθώς προσφέρει στους Ρώσους τουρίστες τη δυνατότητα να εκδώσουν βίζα ηλεκτρονικά, μέσα σε δύο ημέρες.
BINTEO STAR