Στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και συγκεκριμένα στο Βούπερταλ έχει μεταβεί κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, προκειμένου να παραλάβει, από τις τοπικές γερμανικές φορολογικές Αρχές, κατάλογο με Έλληνες καταθέτες του εξωτερικού.
Τον σχετικό κατάλογο με τα στοιχεία των Ελλήνων καταθετών έχουν συγκεντρώσει οι γερμανικές Αρχές, στο πλαίσιο των δικών τους ερευνών για τον εντοπισμό Γερμανών φοροφυγάδων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γερμανικές Αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούνται σε χώρες, όπως η Ελβετία και το Λιχτενστάιν.
Με την παραλαβή του σχετικού υλικού θα ξεκινήσουν έλεγχοι "πόθεν έσχες" από την οικονομική εισαγγελία και το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι φορολογικές δηλώσεις όσων εμφανίζονται στη νέα λίστα ανταποκρίνονται στα στοιχεία καταθέσεων που περιλαμβάνονται στη γερμανική λίστα.
Υπενθυμίζεται ό��ι ήδη οι ελληνικές ελεγκτικές αρχές "ξεσκονίζουν" τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Ελλήνων που διαθέτουν ακίνητα στο Λονδίνο, τη λίστα Λιχτενστάιν, καθώς και τη λίστα όσων πραγματοποίησαν κινήσεις μεγάλων τραπεζικών ποσών τα τελευταία χρόνια.
Του Σπύρου Δημητρέλη
BINTEO STAR