​Εντός του 2015 θα έλθουν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και για το Περιουσιολόγιο, όπως είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τ. Αλεξιάδης.

Όπως είπε, θα δοθεί μια τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό και δεν τα έχουν δηλώσει στην εφορία, ενώ πρόσθεσε ότι οι φορολογικοί συντελεστές δεν θα είναι ούτε πολύ μεγάλοι, αλλά ούτε και χαριστικοί, με στόχο να προσελκυστούν εισοδήματα.

Ο κ. Αλεξιάδης, τόνισε επίσης ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν αδήλωτα εισοδήματα, καθώς με βάση το περιουσιολόγιο όταν θα εντοπίζονται εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί θα δεσμεύονται, θα ξεκινά φορολογικός έλεγχος και θα αποδίδονται στον κάτοχό τους όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και εφόσον δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο μια βέρα ή το δαχτυλίδι που κληρονόμησαν από τη γιαγιά και εξήγησε ότι έτσι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν μια νέα αρχή χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα με την εφορία.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί στο μέλλον, όπου θα ληφθούν υπόψη οι εμπορικές αξίες. Όσο για το αφορολόγητο, όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, θα αυξάνεται με βάση τη χρήση πλαστικού χρήματος.