Σαφάρι για να εντοπίσ��ι τους κακοπληρωτές και να μαζέψει τις οφειλές προς αυτήν, ξεκινά η ΕΥΔΑΠ. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, η εταιρία προσανατολίζεται να κόβει το νερό, σε όσους χρωστούν εσκεμμένα, έστω κι ένα λογαριασμό.

Παραμονές Χριστουγέννων η ΕΥΔΑΠ αναμένεται να στείλει ραβασάκια σε όσους χρωστούν. Ανάλογα με τα οικονομικά τους, θα προχωρήσει, είτε σε ρύθμιση με διευκολύνσεις προς τους αδυνάτους, είτε θα απαιτήσει άμεση εξόφληση, απειλώντας διαφορετικά, με διακοπή της υδροδότησης.

Πάντως η διοίκηση της εταιρίας διαβεβαιώνει ότι δεν θα κοπεί το νερό σε κανέναν που αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Απεναντίας προσανατολίζεται σε διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου, ώστε να ταυτίζεται με το αντίστοιχο της ΔΕΗ, αλλά και να καλύψει όσους έχουν ενταχθεί στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σήμερα οι οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ αγγίζουν τα 225 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα χρέη προς την εταιρία προέρχονται:

• Από ιδιώτες: 180 εκατομμύρια ευρώ
• Από δήμους: 30,8 εκατομμύρια ευρώ
• Από φορείς του Δημοσίου: 14 εκατομμύρια, για τα οποία όμως αναμένονται αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο.

Παρά τα χρεωστούμενα πάντως, η ΕΥΔΑΠ εμφάνισε κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο του ‘15. Ωστόσο η επικείμενη πώληση του 49% του μετοχικού της κεφαλαίου, κατ' επιταγή του μνημονίου, προϋποθέτει την εκκαθάριση κι εξυγίανσή της.