Έναν νόμο 2 ταχυτήτων, τον λεγόμενο «νόμο Κατσέλη» που είναι το μοναδικό εργαλείο για την προστασία α��ό τους πλειστηριασμούς, φέρνουν οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το θέμα των πλειστηριασμών της α’ κατοικίας.

Με το νόμο αυτό, αναμένεται να έχει πλήρη προστασία το 25% των δανειοληπτών, ενώ μερική προστασία θα έχει ένα 30-35%. Οι δανειστές, ωστόσο, ζητούν επιπλέον στοιχεία για το ποσοστό με τη μερική προστασία για να γίνει διαχωρισμός μεταξύ των στρατηγικών κακοπληρωτών και όσων βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία.

Στόχος είναι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο ως την Πέμπτη, ενώ τα άλλα προαπαιτούμενα του ν/σ θα είναι αλλαγές στις 100 δόσεις, τα τέλη κυκλοφορίας και τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, όπου -όπως φαίνεται- δεν θα ε��ναι μόνο η αύξηση του τέλους στα τυχερά παιχνίδια.

Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση των προαπαιτούμενων θα ανάψει το πράσινο φως ώστε το EuroWorking Group να πει το «ok» και να εκταμιευτούν τα 10+2 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά, εξάλλου, τα κόκκινα δάνεια, θα έρθουν στη Βουλή σε δεύτερη φάση, καθώς αποτελεί ακόμη σημείο τριβής το ποιός θα αναλάβει την είσπραξη: τα fund ή οι τράπεζες.