​Εξαιρετικά δυσμενής είναι ο απόηχος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στις ευρωπαϊκές αγορές, με τη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο του Παρισιού να ξεκινά καταγράφοντας αρνητικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, στην έναρξη των συναλλαγών ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 1,06% στις 4.756,92 μονάδες.

Ίδια εικόνα και για τον πανευρωπαϊκό δείκτη μετοχών Stoxx 600, ο οποίος άνοιξε με πτώση 0,8%, η οποία περιορίστηκε λίγο αργότερα στο -0,2%.

Σύμφωνα με αναλυτές η πτώση οφείλεται κυρίως στις απώλειες που καταγράφουν οι τουριστικές εταιρείες και οι εταιρείες λιανικών πωλήσεων.

Ειδικότερα, ο γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος Accor άνοιξε με απώλειες 7%, ενώ καταποντίζονται οι μετοχές της Air France και της Aeroports de Paris που στην αρχή της συνεδρίασης υποχωρούσαν σχεδόν 5%.

Η ίδια εικόνα και για τις μετοχές της Eurotunnel, που σημείωναν πτώση 4,5%, και εταιρειών πολυτελών ειδών, όπως η Hermes, η LVMH και η Kering που σημείωναν πτώση περίπου 3%.

Αρνητικό είναι το κλίμα και στις ασιατικές αγορές, με τον δείκτη Nikkei να μειώνεται κατά 0,9% ενώ πτωτική είναι η πορεία των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου ο δείκτης S&P 500 καταγράφει οριακές απώλειες 0,2%.

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,0737 δολάρια, ενώ το γιουάν ενισχύθηκε κατά 0,2% στην αγορά συναλλάγματος του Χονγκ Κονγκ.

Από τις επιθέσεις στο Παρίσι επηρεάζεται και η αγορά πετρελαίου, καθώς οι τιμές καταγράφουν ανοδική πορεία.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού κινούνταν στις 09:44 ώρα Ελλάδας στα 40,87 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 13 σεντς σε σχέση με την τελευταία τιμή κλεισίματός τους. Το πετρέλαιο μπρεντ κινούνταν στα 44,64 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 17 σεντς.