Ολονύχτιες αναμένονται να είναι οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Από τις 15:00 το μεσημέρι στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν τεθεί τα ζητήματα των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι οι δύο πλευρές συζητούν επί της ελληνικής πρότασης, η οποία καλύπτει το 58% - 60% των δανειοληπτών. Στο τραπέζι βρίσκεται και η πρόταση της Κομισιόν, η οποία καλύπτει το 60%.

Σημειώνεται ότι αυτήν την ώρα διεξάγονται και συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας είτε απόψε το βράδυ είτε αύριο το πρωί.

Την Κυριακή, νωρίς το απόγευμα, θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση τόσο της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ όσο και των 10 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Το Σάββατο το πρωί άλλωστε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Το «παρών» έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ��ίδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.