​Νέα Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει μετά από απόφαση του υπουργού Ε. Τσακαλώτου η Ε. Παπαδοπούλου.

Η 30χρονη στενή συνεργάτιδα του υπουργού Οικονομικών, παίρνει τη θέση του κ. Ν. Φράγκου, ο οποίος είναι πλέον Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

papadopoulou-elena.jpg

Μάλιστα είναι συνεργάτης του ΥΠΟΙΚ και επί των δύο κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Παπαδόπουλου και θεωρείται ανερχόμενο στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Η Ε. Παπαδοπούλου έχει μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα μακροοικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, έχει παρουσιάσει μελέτες της σε διεθνή συνέδρια και υπήρξε επιμελήτρια δύο συλλογικών τόμων για το δημόσιο χρέος στην Ευρώπη.

Συνεργάστηκε ακόμα ως ερευνήτρια με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», ιδιότητα με την οποία τη γνωρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συμμετέχει ως ομιλήτρια σε αρκετές κομματικές εκδηλώσεις.