​Το «έλα να δεις» γίνεται στα ταμεία της ΔΕΗ για επανασυνδέσεις, ρυθμίσεις και πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι ουρές στα υποκαταστήματα είναι μεγάλες, με τον κόσμο να προσπαθεί να διευθετήσει τις υποχρεώσεις του προς την επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Οι περισσότεροι καταναλωτές υποστηρίζουν ότι όσοι μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς θα πρέπει να το κάνουν, γιατί οι απλήρωτοι λογαριασμοί ουσιαστικά επιβαρύνουν τους συνεπείς.

Ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος υποστηρίζουν ότι η ΔΕΗ δεν εφάρμοσε σωστή πολιτική στην διακοπή ρεύματος από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να έχουν σωρευτεί μεγάλα χρέη.Μάλιστα προτείνουν στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να γίνει κάτι σαν «Τειρεσίας» για τους κακοπληρωτές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τις 100.000 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης, ήδη σε δυο εβδομάδες έχουν γίνει 15.000 διακοπές. Η δυνατότητα που έχει ο ΔΕΔΔΗΕ είναι 30.000 διακοπές το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν περίπου 3 μήνες για να κόψουν 100.000 ρολόγια, αν και η εκτίμηση είναι ότι το 1/3 ρυθμίζει το θέμα πριν γίνει διακοπή.

BINTEO STAR