Συμβιβαστική πρόταση έχει καταθέσει στους θεσμούς η κυβέρνηση προκειμένου να παρακαμφθεί η απαίτηση των θεσμών να χάνεται αυτομάτως η ρύθμιση για όσους φορολογούμενους έχουν ενταχθεί σε αυτήν και καθυστερούν έστω και μια ημέρα την πληρωμή κάποιας φορολογικής υποχρέωσης.

Σύμφωνα με αυτή τη συμβιβαστική πρόταση, προβλέπεται η σταδιακή μείωση του σημερινού χρονικού ορίου με δυο ενδιάμεσους σταθμούς, τον Ιούνιο του 2016 και την Πρωτοχρονιά του 2017. Σε πρώτη φάση η διορία για τη ρύθμιση ή εξόφληση της νέας οφειλής θα μειωθεί από τις 30 στις 20 ημέρες και από τον Δεκέμβριο του 2017 θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, στις 10 ημέρες.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν θέσει και θέμα αυστηροποίησης των όρων για την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων στην οποία κατά κανόνα μπορούν να μπουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι οφειλέτες. Ζητούν ακόμη να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή προκειμένου οι φορολογούμενοι να μπορούν να ρυθμίσουν και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές μέσω του Taxisnet καθώς σήμερα αυτή η δυνατότητα υπάρχει μόνο με επίσκεψη στην εφορία.

BINTEO STAR