​Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) είχε την Πέμπτη ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν μεταξύ άλλων η μείωση του κόστους δανειοδότησης των επιχειρήσεων, η ανάγκη για αύξηση της χορηγούμενης ρευστότητας προς την οικονομία, η αντιμετώπιση του φαινομένου της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, το χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό και η ενίσχυση των επενδύσεων.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, αφού οι προβλέψεις αναφέρουν ότι θα κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα το 2016 σε σχέση με πέρσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η ανοδική πορεία της τουριστικής κίνησης είναι θετικό γεγονός, αλλά δεν πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση και εφησυχασμό, καθώς οφείλεται και σε ευνοϊκούς συγκυριακούς παράγοντες.

Σημείωσε δε, ότι για το λόγο αυτό απαιτείται να τεθούν οι στέρεες βάσεις για τη μακροχρόνια ανάπτυξη και βιωσιμότητα του τουριστικού κλάδου με όρους οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ειδικότερα η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ελάφρυνση και δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Σχετικά με το κόστος χρήματος και τη ρευστότητα στην οικονομία, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι μετά την ολοκλ��ρωση της ανακεφαλαιοποίησης η κατάσταση αναμένεται σταδιακά να βελτιωθεί, διευκρίνισε όμως ότι αυτό δεν αρκεί, καθώς για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες από την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους παραγωγικούς φορείς.

Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις του ΣΕΤΕ με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να συζητηθούν περαιτέρω τα ειδικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.