Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας από φέτος προανήγγειλε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Μιλώντας στο Βήμα FM, αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι «και για φέτος θα υπάρχουν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας» αλλά πρόσθεσε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί συνολικά από την κυβέρνηση και όχι από τον ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών ήθελαν την κυβέρνηση να εξετάζει μεταξύ άλλων αλλαγές όπως εισαγωγή κριτηρίου συνολικού αριθμού ΙΧ ανά νοικοκυριό και κριτηρίου αθροίσματος κυβικών των ΙΧ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η δέσμευση της κυβέρνησης βάσει Μνημονίου είναι για συγκεκριμένα ποσά οπότε ο στόχος είναι οι όποιες αλλαγές να έχουν το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας ότι οι αλλαγές στον φόρο θα αφορούν το 2016 και θα προκύψουν μετά από διάλογο.

Όσον αφορά τους φοροελέγχους, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι ποτέ δεν μίλησε «για εφόδους τη νύκτα» και πρόσθεσε: «Αυτό που είπα με σαφήνεια είναι ότι πρέπει να αντιγράψουμε αυτό που γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό πού έγινε στη Γερμανία, όπου ξημερώματα εκατοντάδες εφοριακοί, μαζί με αστυνομικούς και μ��ζί με εισαγγελείς, πήγαν σε μεγάλες επιχειρήσεις για θέματα φοροδιαφυγής».

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στη λίστα Λαγκάρντ για να διαβεβαιώσει πως δεν θα ξεφύγει κανείς και πως «θα προταθεί στους θεσμούς να παρατείνουμε τη διαγραφή των μεγάλων υποθέσεων κατά έναν χρόνο».