Στην συμφωνία που υπογράφηκε τον περασμένο Ιούλιο παρέπεμψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε το Νοέμβριο του 2014 ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και συνυπέγραψαν οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Μανώλης Γλέζος, Γιώργος Κατρούγκαλος και Σοφία Σακοράφα, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Ντράγκι εξηγεί μάλιστα ότι «λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων και της ανάγκης για ενδελεχή ανάλυση της κατάστασης της οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δεν ήταν δυνατόν μέχρι σήμερα να απαντήσω στα ερωτήματά σας με την απαιτούμενη ακρίβεια».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, υπενθυμίζει ότι η Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), πραγματοποίησε ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, η οποία αποτέλεσε μέρος της διαδικασίας που οδήγησε στην πρόσφατη απόφαση για την παροχή στήριξης σταθερότητας στην Ελλάδα με τη μορφή δανείου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

«Η ανάλυση αυτή, -μαζί με τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα (το Μνημόνιο Συνεννόησης, τη Συμφωνία Διευκόλυνσης Οικονομικής Ενίσχυσ��ς και τις δηλώσεις της Ευρωομάδας) - έχει δημοσιευθεί και είναι διαθέσιμη στον δικτυακό τόπο του ΕΜΣ» πρόσθεσε ο κ.Ντράγκι.