Το αδιαχώρητο αναμένεται να δημιουργηθεί και σήμερα σε εκατοντάδες ΚΤΕΟ σε όλη την Ελλάδα, καθώς λήγει η πρώτη καταληκτική προθεσμία από τις συνολικά τρεις που έχουν προβλεφθεί για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει τον απαιτούμενο τεχνικό έλεγχο.

Τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά για όσους χάσουν και την νέα διορία καθώς μπορεί να επιβαρυνθούν με πρόστιμο 215 ευρώ (65 ευρώ πρόστιμο καθυστέρησης στα ΚΤΕΟ και 150 ευρώ στην εφορία) συν 450 ευρώ πρόστιμο σε περίπτωση τροχαίου ελέγχου!

Όσοι ωστόσο περάσουν το όχημά τους εντός των διοριών, θα επιβαρυνθούν μόνο με το ήμισυ του προστίμου καθυστέρησης, δηλαδή 33 ευρώ.

Φυσικά, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να καταβληθεί και το κόστος ελέγχου του οχήματος στα ΚΤΕΟ.

Υπολογίζεται ότι από τα 2,5 εκ. οχήματα και περίπου 1 εκ. δίκυκλα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, μόλις το 30% εξ αυτών έχει ελεγχθεί.

Οι τρεις προθεσμίες

Τρεις είναι οι ειδικές προθεσμίες που έχουν οι οδηγοί Ι.Χ. για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου, προκειμένου να αποφύγουν το πρόστιμο των 150 ευρώ και για να επ��βαρυνθούν με το ήμισυ του προστίμου καθυστέρησης (33 ευρώ).

Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου έως τις 30/6 του 2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι και αύριο 30/9/2015.

Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/7/2014 έως τις 31/12/2014, θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι την 31/10/2015.

Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/1/2015 έως και την 14/9/2015, θα πρέπει να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο έως την 30/11/2015.

Πιθανή μια νέα παράταση;

Ορατό, ωστόσο, είναι το ενδεχόμενο να δοθεί μια νέα παράταση ολίγων ημερών λόγω των μεγάλων ουρών που σχηματίζονται σε ΚΤΕΟ ανά την Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε πως θα υπάρξει επικοινωνία εντός της ημέρας με τον αρμόδιο υπουργό για να δοθεί μια λύση.