Βροχή πέφτουν τα υπουργικά αιτήματα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις την ώρα που είμαστε δύο εβδομάδες μακριά από τις κάλπες.

Το ΣτΕ ήδη έκανε δεκτές τις κατ' εξαίρεση πρόσληψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ η λίστα είναι μακρά καθώς το υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει την πρόσληψη 7.030 υπαλλήλων για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Πάνω από 500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις ζητά το υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπιστούν -όπως αναφέρεται- οι επείγουσες και σοβαρές ανάγκες των νοσοκομείων, κέντρων υγείας, κ.λπ. και για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος, ενώ και η ΔΕΗ ζητά προσλήψεις! Για την ακρίβεια, ζητά την πρόσληψη 579 ατόμων για την κάλυψη σοβαρών και κατεπείγοντος χαρακτήρα αναγκών της.

Ο δήμος Αθηναίων είναι (αναλογικά) πιο λάιτ καθώς ζητά «πράσινο φως» για μόλις 165 προσλήψεις διάφορων ειδικοτήτων (από βρεφονηπιοκόμους έως μάγειρες), ενώ την πρόσληψη 2 βρεφονηπιοκόμων ζητά ο δήμος Καρπενησίου.

Τώρα... άδικο έχει κανείς να σκεφτεί «άντε, να κάνουμε εκλογές συχνά να χτυπήσουμε την ανεργία»;