​Ικανοποιημένη είναι η Κομισιόν με το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου με τα πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας Αθήνας-εταίρων.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρντ τόνισε, ότι «το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα σημαντικό βήμα για να οικοδομηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη της Ελλάδας με τους εταίρους». Όπως ανέφερε, οι θεσμοί κατέληξαν σε μια κοινή αξιολόγηση των τεσσάρων προαπαιτούμενων δράσεων που νομοθέτησε χτες η ελληνική βουλή και έκριναν, ότι έγινε με «έγκαιρο και ικανοποιητικό τρόπο».

«Το ελληνικό κοινοβούλιο μίλησε με ευρεία φωνή και αυτό είναι το σήμα που λαμβάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε η ίδια, με αυτή τη νομοθέτηση εκπληρώνεται και η αιρεσιμότητα που συνοδεύει την εκταμίευση των 7 δισ. ευρώ από τον EFSM, η οποία ακολουθεί ήδη τη διαδικασία έγκρισης, όπως ορίζει το Συμβούλιο.

Μάλιστα, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του σταθμού στις Βρυξέλλες, Θ.Αθανασίου, δεν αποκλείεται να μας δώσουν το παραπάνω ποσό είτε αύριο, είτε μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ δεν θα γίνει γι' αυτά τα 7 δις ούτε άλλο Eurogroup, ούτε άλλο Ecofin.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star