​Την ανασφάλεια των καταθετών και των ομολογιούχων ενίσχυσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικά κούρεμα καταθέσεων.

Σε ερώτηση αν θα ζητηθεί από τους καταθέτες και τους ομολογιούχους να δώσουν κάτι για να ενισχυθεί η ρευστότητα των τραπεζών, ο κ. Μάρδας απάντησε:

«Δεν ξέρω κάτι τέτοιο και τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ.
Υπάρχει και μια οδηγία της ΕΕ που προβλέπει κάποια πράγματα. Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα στις επίμονες ερωτήσεις αν αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται το κούρεμα των καταθέσεων, εκείνος απέφυγε να απαντήσει ευθέως, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, ο κ. Μάρδας προανήγγειλε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα διευρύνει τις υπηρεσίες των τραπεζών για το κοινό.

Όπως είπε, το θέμα των τραπεζών συνδέεται με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, υπό την έννοια ότι η κυβέρνηση αναμένει να δει πώς θα εξελιχθεί ο ELA.

«Υπάρχει ένα σύνολο χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, θα δούμε τι θα αποφασιστεί και σύμφωνα με τις αποφάσεις και τα δεδομένα που θα έχουμε στα χέρια μας θα περπατήσουμε και θα κάνουμε τα επόμενα βήματά μας. Εκείνο που κάνουμε εμείς είναι ότι έχουμε αρχίσει ήδη από χθες και θα το έχουμε ολοκληρώσει σήμερα και αύριο έως τις 12 το βράδυ, να ετοιμάζουμε μία καινούργια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι τράπεζες στο κοινό. Για να διευκολύνεται ο κόσμος και να εισπράττουμε χρήματα», είπε.