Την Πέμπτη, πολλοί ήταν καταναλωτές που έφτασαν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, καθώς με νέα ρύθμιση, τους δίνεται η δυνατότητα να αποπληρώσουν με περισσότερες δόσεις, μικρότερη προκαταβολή από το 20% που ισχύει σήμερα, για ολόκληρο το ποσό και ευνοϊκότερους όρους.

Την ίδια ώρα, επανέρχεται το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Πρώτη... στους "μπαταχτσήδες" η Ρόδος

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποκάλυψη του προέδρου της Επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη για επιχειρήσεις που συνειδητά δεν πληρώνουν.

«Στην Ρόδο, το 60% των επαγγελματιών δεν πληρώνει» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα o ίδιος ανέφερε πως, υπάρχουν ξενοδόχοι, οι οποίοι οφείλουν ακόμη και 450.000 ευρώ!!!

"ΟΧΙ στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ"

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης επιμένει να μην αποκρατικοποιηθούν η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ, δηλαδή η θυγατρική της, που χειρίζεται το δίκτυο.

«Η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται,δεν πωλείται» τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.

Σημειώνεται ότι οι δύο αυτές ιδιωτικοποιήσεις δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο των 47 σελίδων, που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον ΑΔΜΗΕ υπήρξε ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για την απόκτηση του 66%, αλλά δεν προχώρησε κανενός είδους διαγωνισμός, καθώς "πάγωσε" με τη νέα κυβέρνηση.

BINTEO STAR