«Για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών η εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά» τονίζει σε δημοσίευμά του με τίτλο «Ο κόσμος στρέφεται εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη» το Business Insider.

Επικαλούμενο τους FT που τον χαρακτήρισαν «αυξανόμενα απομονωμένο», το οικονομικό περιοδικό τονίζει ότι η Ελλάδα «βρίσκεται πολύ μακριά από συμφωνία με τους εταίρους» και η κυβέρνηση όρισε νέα διαπραγματευτική ομάδα υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το Business Insider επικαλείται τον Ισπανό ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη, Λουίς Γκίντος, που δήλωσε στο Bloomberg ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ του είπαν «ως εδώ» και σημειώνει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ μοιάζει ολοένα και περισσότερο στον… Μάριο Μπαλοτέλι!

«Κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου έγραψε ένα απόσπασμα από τον Ρούσβελτ ''Είναι ομόφωνο το μίσος τους για εμένα και καλωσορίζω το μίσος τους'', το οποίο μοιάζει σαν μια πιο φλύαρη εκδοχή αυτού που είχε πει ο σταρ του ιταλικού ποδοσφαίρου Μάριο Μπαλοτέλι: ''Γιατί πάντα εγώ''» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Οι αναλυτές έχουν λίγο πολύ κοινή άποψη για το πώς έχει η κατάσταση. Ο Τζιμ Ριντ της Deutsche Bank, νωρίτερα σήμερα είπε: ''Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις οι συζητήσεις Ε��λάδας και ΕΕ βρίσκονται ακόμη σε αδιέξοδο μετά τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στη Ρίγα. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απομονώνεται όλο και περισσότερο, τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην Αθήνα, η οποία ώθησε τους ξένους αξιωματούχους να παρακάμψουν τον υπουργό Οικονομικών στις επερχόμενες συνομιλίες για το χρέος» σημειώνει το BS.

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα βάζει ένα ερωτηματικό για το εάν θα είναι τους επόμενους μήνες στη θέση του ο Γιάνης Βαρουφάκης: «Σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, χωρίς συμφωνία διάσωσης η Ελλάδα μπορεί μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο να έχει ξεμείνει από μετρητά για τη κάλυψη της αποπληρωμής του χρέους. Το αν ο Βαρουφάκης θ�� βρίσκεται τότε στη θέση του είναι ένα αναπάντητο ερώτημα».