​Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς το επεν��υτικό ενδιαφέρον μονοπώλησαν για άλλη μια φορά τα εταιρικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι χαμηλές προσδοκίες για την εξέλιξη του έκτακτου Eurogroup δεν επέτρεψαν στις απογοητευτικές δηλώσεις των υπουργών οικονομικών να επιδεινώσουν το επενδυτικό κλίμα, με αποτέλεσμα οι DAΧ, CAC και FTSE, να ενισχυθούν κατά 0.24%, 0.74% και 0,44%, αντίστοιχα.

Στη λεωφόρο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να ολοκληρώσει τις συναλλαγές με κέρδη κατά 3.39%, σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα που χαρακτηρίστηκε κυρίως από τις προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, αλλά και την αφομοίωση των διάφορων δηλώσεων κατά τη διεξαγωγή του Eurogroup.

Στις ΗΠΑ, η βελτιωμένη κερδοφορία εταιριών όπως η Microsoft Corp. και η Starbucks Corp. τόνωσαν το επενδυτικό κλίμα, ενώ παράλληλα η καλύτερη των εκτιμήσεων μέτρηση για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά οδήγησε σε άνοδο τους βασικούς δείκτες. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 διεύρυναν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών και ενισχύθηκαν κατά 0.12%, 0.71% και 0.23%, αντίστοιχα.

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών παρατηρούνται μικτές τάσεις, καθώς ο Hang Seng στο Χόνγκ Κόνγκ ενισχύεται κατά 1.53%, ενώ ο Ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί κατά 0.23%, με τις απώλειες να εντοπίζονται κυρίως στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0.04% και 0.06% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0869) και το Γιέν Ιαπωνίας (129.3), ενώ ενισχύεται κατά 0.04% έναντι της Βρετανικής Στερλίνας (0.7163).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι δείκτες της Markit σχετικά με τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς και οι δημοπρασίες τρίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων, που έχουν προγραμματιστεί για τις 13:45 και 15:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr