​Ήπιες διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν μια εύλογη διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που κινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Όσον αφορά την Ευρώπη, λόγω έλλειψης σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στα τριμηνιαία εταιρικά αποτελέσματα, οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε μικτά πρόσημα. Σε αυτό το πλαίσιο ο Βρετανικός FTSE και ο Γαλλικός CAC υποχώρησαν κατά 0.36% και 0.29%, ενώ στον αντίποδα ο Γαλλικός CAC ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο κατά 0.26%.

Το χρηματιστήριο Αθηνών παρέμεινε κλειστό λόγω της αργίας της δεύτερης ημέρας του Πάσχα, όμως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή αντίδραση της αγοράς, με την ενσωμάτωση όλων των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τη διαπραγμάτευση του Ελληνικού προγράμματος, αλλά και την επαναφορά στο προσκήνιο της συζήτησης σχετικά με τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών και την πιθανή ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησής τους.

Στις ΗΠΑ, οι φόβοι για επιβάρυνση της εταιρικής κερδοφορίας πολλών εισηγμένων, ιδίως αυτών που έχουν μεγάλη έκθεση σε συναλλαγές με το εξωτερικό, λόγω του ενισχυμένου δολαρίου, επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα και ανάγκασαν τους βασικούς δείκτες να αναιρέσουν τα αρχικά κέρδη και να ολοκληρώσουν τη συνεδρίαση με απώλειες. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.45%, 0.16% και 0.46%, αντίστοιχα.

Ρευστοποιήσεις παρατηρούνται και κατά τη σημερινή πρωινή συνεδρίαση στις Ασιατικές αγορές, καθώς ο Hang Seng υποχωρεί κατά 1% μετά από τις 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και το υψηλό επτά ετών στο οποίο ανήλθε τις προηγούμενες ημέρες, ενώ το ενισχυμένο Γιέν έχει οδηγήσει τον Ιαπωνικό Nikkei σε οριακές απώλειες κατά 0.1%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος επικρατούν οι πτωτικές τάσεις στο Ευρώ, το οποίο υποχωρεί κατά 0.18%, 0.10% και 0.51% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0548), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7193) καθώς και το Γιέν Ιαπωνίας (126.3).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή για την Αγγλία, της βιομηχανικής παραγωγής για την Ευρωζώνη, καθώς και του δείκτη για το λιανεμπόριο των ΗΠΑ που εκδίδει η Redbook, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 08:30, 09:00 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr