​Με κέρδη επανήλθαν οι αγορές των ΗΠΑ μετά από την αργία του Καθολικού Πάσχα, καθώς οι επενδυτές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, αξιολογώντας παράλληλα την περαιτέρω στάση της Fed.

Καθώς οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη παρέμειναν κλειστές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στις αγορές των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στην αντίδραση της αγοράς στις νέες επιδόσεις της αγοράς εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι κατά το Μάρτιο στην οικονομία των ΗΠΑ προστέθηκαν 126.000 νέες θέσεις εργασίας, σαφώς λιγότερες σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 248.000 θέσεις εργασίας. Καθώς οι χρηματιστηριακές αγορές κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης ήταν κλειστές, υπήρξε μόνο η άμεση αντίδραση της αγοράς συναλλάγματος με τη σχετική πτώση του δολαρίου. Χθες όμως, φάνηκε ότι οι επενδυτές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό αυτή την εξέλιξη, αξιολογώντας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) θα παραμείνει υπομονετική ως προς τις μελλοντικές κινήσεις της. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση ενισχυμένοι κατά 0.66%, 0.62% και 0.66%, αντίστοιχα.

Παράλληλα, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης τα συμβόλαια αργού πετρελαίου κατέγραψαν ημερήσια άνοδο πάνω από 6%, οδηγώντας την τιμή του μαύρου χρυσού εκ νέου πάνω από τα 50 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς η αγορά εκτιμά ότι η όποια αύξηση στην προσφορά από την ενσωμάτωση της παραγωγής του Ιρανικού πετρελαίου θα καθυστερήσει.

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση παρατηρούνται ανοδικές τάσεις στις Ασιατικές αγ��ρές, καθώς οι Hang Seng και Nikkei ενισχύονται κατά 0.77% και 1.17%, με τον Ιαπωνικό Nikkei να ευνοείται από τις διακυμάνσεις στο Γιέν, ενώ τα κέρδη εντοπίζονται κυρίως στους εξαγωγικούς κλάδους.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει ήπια πτώση κατά 0.03% σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.7338), ενώ ενισχύεται κατά 0.19% και 0.16% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0943) και το Γιέν Ιαπωνίας (130.77).

Σε ένα σχετικά ήσυχο οι��ονομικό ημερολόγιο για τη σημερινή συνεδρίαση, ξεχωρίζει ο μεταποιητικός PMI που εκδίδει η Markit για την Ευρωζώνη, καθώς και ο δείκτης λιανεμπορίου της Redbook για τις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων αναμένεται στις 08:00 και 12:55 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr