Σχεδόν αδύνατο θεωρεί το να τυπώσει η Ελλάδα ένα νέο βιώσιμο νόμισμα η Goldman Sachs.

Σε ανάλυσή της με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί απλά να τυπώσει δραχμές», η επενδυτική τράπεζα εξηγεί πως ένα νέο ελληνικό νόμισμα θα ήταν απλά ένα μέσο εσωτερικών συναλλαγών, έχοντας πολύ περιορισμένη μετατρεψιμότητα σε ευρώ εκτός Ελλάδας.

«Αυτό δεν είναι μια λύση ισορροπίας, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήταν δύσκολο να πεισθούν ακόμη και οι Έλληνες να κατέχουν δραχμές» εξηγεί η Goldman Sachs, τονίζοντας μάλιστα ότι μια χρεοκοπία δεν θα οδηγήσει ούτε σε απομείωσ�� του χρέους.

Παράλληλα, προειδοποιεί και για κατάρρευση των διεθνών συναλλαγών και του εμπορίου στην Ελλάδα αλλά και αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Αναφερόμενη στη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους, ο οίκος κάνει λόγο για αναγκαία αμοιβαία αποδεκτή λύση, τονίζοντας ότι το κόστος από μια ενδεχόμενη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές θα ήταν υψηλό, ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Τέλος, οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας σημειώνει ότι εν μέσω επιδείνωσης της μακροοικονομικής κατάστασης στη χώρα, οι κίνδυνοι ατυχήματος παραμένουν.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση εδώ: Goldman.pdf