Στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς προορισμούς για το 2015 θα είναι η Αθήνα ��σον αφορά την ��γορά ακινήτων.

Σύμφωνα με την έκθεση Emerging Trends in Real Estate Europe 2015 της Pricewaterhousecoopers σε συνεργασία με το Urban Land Institute, οι πέντε κορυφαίες ευρωπαϊκές επενδυτικές αγορές ακινήτων για το 2015 θα είναι το Βερολίνο, το Δουβλίνο, τη Μαδρίτη, το Αμβούργο και η Αθήνα.

Η ίδια έρευνα επισημαίνει ότι παρά την οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, τα ακίνητα παραμένουν γόνιμο έδαφος για επενδύσεις, ενώ αναφέρει ότι διεθνώς υπάρχει τάση προς σε δευτερογενείς αγορές και τις «δευτερεύουσες» πόλεις όσον αφορά την αγορά ακινήτων.

«Είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα βρίσκεται στις κορυφαίες προτιμήσεις των επενδυτών διεθνώς όπως και η Ελλάδα. Οι επενδυτές κινούνται προς τις δευτερογενείς αγορές προσπαθώντας να βρου�� επενδυτικό προϊόν και αυτό είναι μία μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα που ξετυλίγεται. Είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτούμε αυτήν την δυναμική που έχει αναπτυχθεί, και να εξασφαλίσουμε ένα σταθερό πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον που να μπορεί να είναι αντίστοιχο με την υψηλή θέση που μπορεί να έχει η Αθήνα και η Ελλάδα γενικότερα διεθνώς. Η Αθήνα μπορεί να γίνει μια από τις κύριες μητροπολιτικές πόλεις της Ευρώπης και η αρχή έχει γίνει» σημείωσε ο Πρόεδρος του ULI Ελλάδος και Κύπρου Γιώργος Καμπουρόπουλος.