«Ο κάθε Γάλλος θα πληρώσει 735 ευρώ προκειμένου να διαγραφεί το ελληνικό χρέος» τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα σχετικά με το κόστος ενός Grexit η Le Figaro.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί μια μονομερή αναδιάρθρωση του χρέους, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μη ολική ή μερική αποπληρωμή» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι «αν η Ελλάδα αρνηθεί μονομερώς την αποπληρωμή του χρέους, οδηγείται εκ των πραγμάτων στην έξοδό της από την ευρωζώνη, που μεταφράζεται με καθαρές απώλειες για τα κράτη της ευρωζώνης».

Όπως αναφέρει η Le Figaro, η Γαλλία έχει εγγυηθεί για το 21,8% των πιστώσεων από το ΕΤΧΣ, δηλαδή 31 δισ. ευρώ, στα οποία θα πρ��πει να προστεθούν τα 16,8 δισ. από διμερείς πιστώσεις, φθάνοντας συνολικά τα 47,8 δισ. ευρώ. Διαιρώντας το ποσό με τα 61 εκ. των Γάλλων, συμπεραίνει ότι μια διαγραφή του ελληνικού χρέους θα κοστίσει 735 ευρώ για την τσέπη κάθε Γάλλου πολίτη.

Η Le Figaro αναφέρεται και στη Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι ένα Grexit και η συνακόλουθη διαγραφή του χρέους θα ισοδυναμούσε με «απώλειες» 63,6 δισ. ευρώ για τους Γερμανούς.