«Ένα ελληνικό νησί δικό σας στη τιμή ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο» αναφέρει ο Independent σε δημοσίευμα για την πώληση 20 μικρών νησιών της Ελλάδας.

«Βαρεθήκατε το “βρετανικό κρύο” και την άνοδο των τιμών στα ακίνητα του Λονδίνου; Γιατί δεν επιλέγετε να απολαύσετε ήλιο και θάλασσα αγοράζοντας ένα ελληνικό νησί;» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, επισημαίνοντας στους Βρετανούς πως, αν είναι και πιθανόν να μοιραστούν το νησί με… μερικές κατσίκες, είναι η ευκαιρία τους για να ζήσουν τη δική τους «Mamma Mia» φαντασίωση με όσα λεφτά θα πλήρωναν για να αγοράσουν σπίτι στο κέντρο του Λονδίνου!

Το δημοσίευμα αναφέρει μερικά παραδείγματα όπως η μικρή Λέσβος, δίπλα στη Λέσβο την οποία αποκαλεί «ένα από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου» στα 800.000 ευρώ αλλά και ο Άγιος Αθανάσιος στον Κορινθιακό Κόλπο αντί 1,6 εκ. ευρώ.
ewff.jpg
Ως «νησί του παραδείσου» χαρακτηρίζει, εξάλλου, το νησάκι Άτοκος στο Ιόνιο Πέλαγος, ανάμεσα σε Ιθάκη και Λευκάδα, για το οποίο ωστόσο το αντίτιμο είναι κάπως ανεβασμένο στα 45 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο, πίσω από τις αυξανόμενες πωλήσεις ακινήτων στην Ελλάδα «κρύβεται» ο ΕΝΦΙΑ που έχει αυξήσει την ανάγκη πολλών ανθρώπων να ρευστοποιήσουν τις ακίνητες περιουσίες τους.