Για «απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης» να βγει από το αδιέξοδο έκανε λόγο ο Γιάννης Βαρουφάκης σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αισθάνεται αδικημένος και θυμωμένος με το Βερολίνο. Του είχε αρχικά υποσχεθεί κούρεμα του χρέους και το αντικατέστησε με μια υπόσχεση για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο με την κηδεμονία της ΕΚΤ. Ο κ. Σαμαράς, έστω και αργά συνειδητοποίησε ότι το Βερολίνο του τραβ��ει το χαλί κάτω από τα πόδια και δεν θα υλοποιούσε την άτυπη υπόσχεση» τόνισε ο γνωστός οικονομολόγος και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι η Μέρκελ θα προσπαθήσει να κάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει πως θα εφαρμόσει το πρόγραμμα: «Το Βερολίνο θέλει να υπογράψει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προτιμά μια φρέσκια κυβέρνηση και να εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση το πρόγραμμα, αφού τρομοκρατηθεί με όσα συμβούν τις πρώτες εβδομάδες».

Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πιθανότατα αντιμέτωπη με έλλειψη ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες εάν εφαρμόσει όσα έχει προαναγγείλει: «Η ΕΚΤ θα απειλήσει πως θα δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Το έκανε -αντιδημοκρατικά- σηκώνοντας το τηλέφωνο και απειλώντας νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις στην Ιρλανδία και στην Κύπρο. Αυτή η απειλή είναι στα χαρτιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να υποκύψει. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να την αντιμετωπίσει και να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι, καλύτερα να μην εκλεγεί».