​Ημέρα κρίσιμων αποφάσεων φαίνεται πως είναι η σημερινή όχι μόνο για την Ελλάδα, με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και την επίσπευση των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή, αλλά για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα το βράδυ επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών και του Ευρωκοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2015 χάρη σε μια ενίσχυση 4,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον προϋπολογισμό του 2014. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ζαν Αρτουί μέσω twitter.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο των κρατών. Οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ που συναντώνται στις Βρυξέλλες πρέπει να επικυρώσουν τη συμφωνία αυτή αύριο Τρίτη. Η συμφωνία για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2014 αναμένεται να επιτρέψει την έγκριση του νέου σχεδίου του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015», πρόσθεσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεσήμανε ωστόσο ότι δεν θα δεχθεί τροποποιήσεις στο ποσό των 4,8 δισεκ. ευρώ για τον προϋπολογισμό του 2014.

Αν τα κράτη μέλη εγκρίνουν τη συμφωνία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορέσει να ψηφίσει για το σχέδιο του προϋπολογισμού κατά την συνεδρίασή του στις 15 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.