«​Παρά τις υπάρχουσες -ακόμη- μεγάλες δυσκολίες, η Ελλάδα βρίσκεται σε "καλό δρόμο"».Αυτό τόνισε σήμερα σε Αυστριακούς δημοσιογράφους πριν από την έναρξη του Eurogroup ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Όπως είπε ο κ. Σέλινγκ, ίσως χρειασθεί μια μεταβατική περίοδος, σε κάθε περίπτωση πάντως «η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί».

Αναφερόμενος γενικά στους προϋπολογισμούς των χωρών της Ευρωζώνης για το 2015, ο κ.Σέλινγκ υποστήριξε, πως οι μεγάλες χώρες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τις μικρές.

Στην ερώτηση για το εάν θα πρέπει να υπάρξει τιμωρία για τη Γαλλία ο ίδιος απάντησε ότι ποτέ δεν έχει τεθεί το ερώτημα ποιος πρέπει να τιμωρηθεί ή όχι, αλλά πρόκειται για ένα θεμελιώδες ζήτημα ως προς το εάν ισχύουν το ίδιο για όλους οι κανόνες ή όχι.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών επισήμανε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει όλες τις αποφάσεις για την περαιτέρω στάση της και θα εξετασθούν οι προϋπολογισμοί των χωρών, όπως επίσης οι σχετικές προτάσεις των επιμέρους χωρών, με επίγνωση πως αυτήν τη στιγμή η δημοσιονομική κατάσταση είναι δύσκολη για όλες τις χώρες, λόγω της οικονομικής ανάσχεσης