​Άσχημα είναι τα μαντάτα για τους εργαζόμενους, μετά από το email που έστειλε ξημερώματα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τρόικα, ενημερώνοντάς την για τα θέματα στα οποία δέχεται να κάνει πίσω.

Ένα από αυτά, όπως έγραψε και το star.gr είναι και η κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης πριν το 62ο έτος της ηλικίας, με εφαρμογή από το 2019 και 3ετή μεταβατική περίοδο.

Αυτό πρακτικά, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, σημαίνει ότι μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων θα χρειαστεί να εργαστούν έως και δώδεκα χρόνια παραπάνω.

Συγκεκριμένα, χαμένες της υπόθεσης είναι οι μητέρες με ανήλικο τέκνο, για τις οποίες αυξάνεται ο χρόνος εργασίας από δύο έως και 12 χρόνια. Επίσης, παραπάνω θα χρειαστεί να μείνουν στη δουλειά γυναίκες με 25ετία στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και σε τράπεζες, αλλά και οι «παλιοί» ασφαλισμένοι, πριν από το 1983.

Πάντως, από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, τη�� γλιτώνουν όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 31/12/2018. Επίσης δεν προβλέπονται περαιτέρω μειώσεις στις κύριες συντάξεις, αφού η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό το θέμα αποτελεί κόκκινη γραμμή και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναινέσει σε κάτι τέτοιο.