​Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες μετά το ναυάγιο του Παρισιού με την τρόικα. Από ελληνικής πλευράς μετείχαν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάκος.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου οικονομικών έγινε «αναλυτική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει αισθητή πρόοδος σε συγκεκριμένους τομείς, αλλά σε άλλους υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερη σύγκλιση, ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα να εργαστούν εντατικά έτσι ώστε να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβρη».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr, το Μαξίμου σε μια προσπάθεια να «μαλακώσει» την άκαμπτη στάση του ΔΝΤ προχωρά σε μια κίνηση-ματ, αλλάζοντας τα δεδομένα στην σκακιέρα της διαπραγμάτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Ταμείο εκτός από τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου που αρχικά του επεφύλασσαν, θα έχει και σημαντικό ρόλο στον «κουμπαρά» της πιστωτικής γραμμής. Η Ελλάδα δηλαδή θα έχει στη�� διάθεση της ένα "δίχτυ ασφαλείας", εκτός από τα αδιάθετα κεφάλαια του ΤΧΣ και τις δόσεις που προβλέπονταν στο πρόγραμμα να λάβει η χώρα από το Ταμείο το 2015 και το 2016. Τα χρήματα αυτά θα τα χρησιμοποιήσει βεβαίως η Ελλάδα μόνο στην περίπτωση που της κλείσουν την πόρτα οι αγορές.