Να διαβεβαιώσει ότι δεν ευσταθούν οι όποιες εκτιμήσεις πως τα εφάπαξ βοηθήματα θα μειωθούν με τον νέο τρόπο υπολογισμού θέλησε ο Γιάννης Βρούτσης, με έγγραφα που έστειλε στη Βουλή με αφορμή σχετικές ερωτήσεις από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ Νίκο Νικολόπουλο και Γαβριήλ Αβραμίδη.

«Δεν είναι δυνατό να γίνει σήμερα τέτοιος υπολογισμός, αλλά ούτε και να εκτιμηθεί, από τη στιγμή που δεν είναι γνωστά σήμερα τα οικονομικά και στατιστικά δεδομένα της 31ης Δεκεμβρίου 2014 και εφεξής, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στον νέο τρόπο υπολογισμού» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνουν μειώσεις.

Ο κ. Βρούτσης στις απαντήσεις του αναφέρεται στο πλαίσιο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή με το οποίο προβλέφθηκε ότι τα Ταμεία Πρόνοιας θα ακολουθούν το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC) και ότι από 1ης Ιανουαρίου 2014 οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για κάθε ασφαλισμένο στους φορείς- τομείς πρόνοιας τηρούνται σε ατομικές μερίδες.