​Το θέατρο του παραλόγου παίζεται από το πρωί στα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, όπου συρρέουν οι ασφαλισμένοι για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μιας και η νέα ρύθμιση για τις 100 δόσεις ανέβηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Εκεί όμως τους περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη, αφού αν και θεωρητικά θα έπρεπε σήμερα να έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις, αυτό δεν γίνεται γιατί η υπηρεσία δεν έχει λάβει ακόμα την εγκύκλιο από την διοίκηση.

Και πολύ σωστά θα αναρωτηθείτε εσείς… Μα καλά γιατί περιμένουν την εγκύκλιο οι υπάλληλοι και δεν μπαίνουν κατευθείαν στη Διαύγεια; Η απάντηση είναι απλά… αποστομωτική. Ο υπάλληλος στο γκισέ δεν έχει ίντερνετ και για τον… απλούστατο αυτό λόγο δεν μπορεί να μπει και στη Διαύγεια, για να δει τη ρύθμιση.

Ίντερνετ έχει μόνο ο προϊστάμενος, αλλά ούτε κι αυτός μπορεί να κάνει τίποτα, αφού σύμφωνα με την απίστευτη ελληνική γραφειοκρατία θα πρέπει την εγκύκλιο να την στείλει η κεντρική διοίκηση!

Η διαδικασία λοιπόν που πρέπει να γίνει είναι η εξής:

Ανεβαίνει η ρύθμιση στη Διαύγεια και μετά η Κεντρική Διοίκηση θα πρέπει να πάρει την εγκύκλιο από τη Διαύγεια και να την προσαρμόσει στον ανάλογο ασφαλιστικό φορέα. Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να την στείλει στα κατά τόπους κέντρα και μετά ο πολίτης θα μπορεί να απευθυνθεί σ’ αυτά για να εξυπηρετηθεί.

Σε δουλειά να βρίσκεστε δηλαδή, αφού θα πρέπει να σπαταλήσετε άπειρες ώρες στα ΚΕΑΟ για να κάνετε τη δουλειά σας.

Πάντως όσοι πάτε από σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες, θα μπορείτε με την βοήθεια των υπαλλήλων να βγάλετε τις δόσεις, αλλά την αίτηση θα την υποβάλετε από το τέλος της εβδομάδας και… βλέπουμε!

Όσοι πάλι καίγεστε να βγάλετε ασφαλιστική βεβαίωση, οι υπάλληλοι θα σας βγάλουν τις 100 δόσεις και θα σας εντάξουν στη ρύθμιση σύμφωνα με το νέο νόμο, αλλά με κάθε επιφύλαξη, όπως λένε οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών.

Σημειώνεται επίσης ότι θεωρητικά μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ρύθμιση σε 100 δόσεις, μόνο όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού η ρύθμιση των χρεών προς την εφορία θα γίνει… εν καιρώ και μόνο ηλεκτρονικά.