Την συνέχιση του ελληνικού προγράμματος φέρεται να εξετάζει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί και από την πρόσβαση της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, σε έγγραφο για την ημερήσια διάταξη της συνόδου της Πέμπτης (Eurogroup), επισημαίνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν την πορεία της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος της Ελλάδας και κυρίως το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του και για τις αρχές του 2015, εφόσον δεν έχουν προλάβει να ψηφιστούν από τα εθνικά Κοινοβούλια οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου για τη χώρα μας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφασ��.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι η τρόικα «θα επιστρέψει σύντομα» στην Αθήνα προκειμένου να συνεχίσει την εξέταση προόδου.

«Η δόση των 1,9 δισ. ευρώ από το EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) θα καταβληθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής και μετά από μια θετική αξιολόγηση από την τρόικα για την εφαρμογή του μνημονίου», τονίζεται.

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ, ότι ερευνάται η επέκταση του ελληνικού προγράμματος

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ να εξετάζει τη συνέχιση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος έβγαλε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος του Eurogroup, αποσαφήνισε ότι δεν έκανε καμία αναφορά για συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά για τη φάση μετά το τρέχον πρόγραμμα.

«Όσοι, συνεπώς, οικοδομούν σενάρια σε λανθασμένη βάση, προκαλούν ζημία στο�� τόπο», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.