«Τα δύο τελευταία χρόνια πετύχαμε αλλεπάλληλα ρεκόρ τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και εσόδων» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο τηλεοπτικό δίκτυο Βloomberg, κατά τη δεύτερη ημέρα της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market.

Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στα αισιόδοξα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές για νέα άνοδο του τουρισμού της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της στον τουρισμό επειδή ακολουθήσαμε πιστά ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης. Προχωρήσαμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων ταχύτερης ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό και τη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού κλίματος» ανέφερε επίσης η υπουργός Τουρισμού.

Η κ. Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τον τουρισμό στην Ελλάδα «βασικό μοχλό ανάπτυξης» που τονώνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης.

Σε ερώτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι για πρώτη χρονιά φέτος οι δείκτες της οικονομίας βελτιώνονται και παρουσιάζουν θετικό πρόσημο.

Στη διεθνή έκθεση έγινε παρουσίαση από εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος του θρησκευτικού εντύπου «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα», το οποίο επιμελήθηκε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.