​Ένεση ρευστότητας 150 εκατομμυρίων ευρώ δίνεται από το κράτος σε δύο από τα μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας -τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΕΑ- για να καλυφθεί το οικονομικό κενό και να καταβληθούν ομαλά συντάξεις και άλλες παροχές.

Στόχος είναι να διασφαλιστούν οι κύριες συντάξεις 340.000 ελευθέρων επαγγελματιών και οι επικουρικές συντάξεις 1.000.000 μισθωτών του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι σχετικές αποφάσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Τα χρήματα θα προέλθουν από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ) στο οποίο συγκεντρώνονται από το 2012 έσοδα από εισφορές στις υψηλές συντάξεις και την επιβολή εισφοράς 4% στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.

Αυτό που προκαλεί ωστόσο έντονο προβληματισμό, είναι το γεγονός ότι ο «κουμπαράς» του ΑΚΑΓΕ «έσπασε» πολύ νωρίτερα από ότι αρχικά προβλεπόταν. Αν και το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι ο «κουμπαράς» θα άνοιγε το 2019, όταν και θα είχαν συγκεντρωθεί 9 δισ. ευρώ για να κλείσουν οι «τρύπες» των προϋπολογισμών των ασφαλιστικών ταμείων που θα προέκυπταν από την επερχόμενη νέα «έκρηξη» των συνταξιοδοτήσεων, τελικά το "γουρουνάκι" έσπασε πέντε χρόνια νωρίτερα!!!