Σχέδιο ανακούφισης των νοικοκυριών που αδυνατούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο προαναγγέλει ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Με συνέντευξή του στο Βήμα ο υπουργός Ανάπτυξης προαναγγέλλει ρύθμιση στα πρότυπα αυτής για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Έτσι θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, μεγάλο κούρεμα στους τόκους υπερημερίας, μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων.

"Σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου, κατά τρόπο που να περιλαμβάνει και τα φυσικά πρόσωπα, θα δημιουργηθεί ένα συνολικό πλέγμα προστασίας των δανειοληπτών, οι οποίοι αποδεδειγμένα βρέθηκαν σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια" δηλώνει ο κ. Δένδιας στη συνέντευξη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μέτρων ελάφρυνσης και των δανειοληπτών που με θυσίες παραμένουν συνεπείς στην αποπληρωμή του στεγαστικού τους δανείου.

Για το θέμα των πλειστηριασμών δεν αποκλείει την απελευθέρωση τους μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 τονίζοντας, ωστόσο, ότι θα υπάρξει ειδική ρύθμιση που θα προστατεύει την κατοικία της οικογένε��ας. Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν πρόκειται να προστατευθούν όσοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και δεν πληρώνουν το στεγαστικό τους δάνειο.