Επιπλέον 200.000 τουρίστες εκτιμά πως θα φέρει στην Ελλάδα το 2015 ο TUI, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του διεθνούς τουριστικού οργανισμού Πέτερ Λονγκ στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά και την Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Τα πράγματα πήγαν καλά όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό. ‘Ήταν απίστευτο, σπάσαμε κάθε ρεκόρ» παρατήρησε ο πρωθυπουργός στον επικεφαλής της TUI.

«Η πολιτική σταθερότητα που έχει πετύχει η κυβέρνηση είναι πολύ σημαντική καθώς υπάρχει πολύ δυνατή και θετική οικονομική πορεία, κάτι που είναι ιδιαιτέρως καλό για τον τουρισμό» τόνισε ο Λονγκ, χαρακτήρίζοντας «πολύ δυνατή» τη φετινή τουριστική χρονιά για την «πανέμορφη» -όπως χαρακτηριστικά είπε- Ελλάδα. Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε ότι και για του χρόνου η TUI προσμένει νέα αύξηση 10% στον αριθμό των πελατών της για την Ελλάδα, ανεβάζοντας έτσι τους τουρίστες μέσω TUI στα 2,2 εκατομμύρια.

«Μας ενδιαφέρει να συνεχίσει η αυξητική πορεία και το 2015, όπως είχαμε και το 2013-2014. Να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, να δώσουμε και σε άλλες περιφέρειες της χώρας να μπουν στο "παιχνίδι" του τουρι��μού και να δώσουμε τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να έχουν περισσότερα οφέλη από τον τουρισμό» σημείωσε από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό συζητάμε η συνεργασία μας να εμπλουτιστεί και με άλλα προϊόντα και ευκαιρίες, οι οποίες θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες για απασχόληση στους Έλληνες».