Δάσκαλε που δίδασκες…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση που κουνάει το δάκτυλο και καθορίζει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις των κρατών έχει διόλου ευκαταφρόνητο χρέος, το οποίο μάλιστα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Ζαν Αρτουί, τα χρέη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανέλθουν σε 30 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014.

Ο ίδιος, προειδοποιεί ότι αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την κοινοτική νομοθεσία και τονίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να παράγει χρέος, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τις Συνθήκες. Όταν το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθορίζουν τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις, θα πρέπει να έχουν αποδεχθεί ότι και τα ίδια θα πρέπει να τιμήσουν τις δεσμεύσεις αυτές».

«Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι δημιουργούμε ένα "φαινόμενο χιονοστιβάδας" για το συσσωρευμένο χρέος, αφού τα χρέη της ΕΕ ήταν €11 δις στο τέλος του 2011, €16 δισ. στο τέλος του 2012, €23 δισ. στο τέλος του 2013, και θα μπορούσαν να φθάσουν στα €30 δισ. μέχρι το τέλος του 2014» πρόσθεσε ο Αρτουί και κατέληξε: «Το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό».