​Το εγκώμιο της Ελλάδας έπλεξαν οικονομικοί κύκλοι της Ουάσιγκτον για τη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτύχει η χώρα με αφορμή και την έναρξη των εργασιών της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

«Η δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε στην Ελλάδα θεωρείται από τις σημαντικότερες, τις σπουδαιότερες και τις βαθύτερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα», δήλωσαν οικονο��ικοί κύκλοι της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο.

Οι ίδιοι άνθρωποι αναφέρουν ότι η σημαντική πρόοδος της Ελλάδας έχει καταγραφεί και στις τελευταίες εκθέσεις για την παγκόσμια οικονομία, ενώ αναφορά σ’ αυτή έκανε και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στην χθεσινή της συνέντευξη Τύπου.

Όσον αφορά στον ελληνικό χρέος, οικονομικοί παράγοντες της Ουάσιγκτον δίνουν έμφαση στην πρόσφατη αναφορά του εκπροσώπου του ΔΝΤ ότι υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνίας ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους και την Ελλάδα, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, επισημαίνοντας ότι δεν θα είναι ένα θέμα που θα συζητείται σε κάθε αξιολόγηση.

Διατυπώνουν μάλιστα την άποψη, ότι με καλή θέληση θα ολοκληρωθεί η κρίσιμη πέμπτη αξιολόγηση που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η τελευταία, ενώ υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει πάρα πολύ στη δημοσιονομική της προσαρμογή και αυτό που μένει, είναι να γίνουν κάποια ουσιαστικά βήματα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.