​Στο Taxisnet αναρτήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Ε��όδων και τα τελευταία εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τα οποία αφορούν σε φορολογούμενους, που αν και έχουν περιουσία δεν θα πληρώσουν φόρο.

Πρόκειται για τα εκκαθαριστικά φορολογουμένων που ο φόρος είναι κάτω από το εισπράξιμο όριο των πέντε ευρώ, είτε γιατί δεν διαθέτουν κανένα ακίνητο, είτε γιατί έχουν εντοπιστεί σοβαρά λάθη στο έντυπο E9.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νόμου, αν ο ΕΝΦΙΑ που εκκαθαριστεί για κάποιον φορολογούμενο είναι κάτω των 5 ευρώ, δεν εισπράττεται, ενώ όσοι δεν έχουν καθόλου ακίνητη περιουσία μπορούν να τυπώσουν μηδενικό εκκαθαριστικό μέσω του Taxisnet.

Από την άλλη, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν εντοπιστεί να έχουν κάνει σοβαρά λάθη στο Ε9, η εφορία δεν έχει υπολογίσει τον φ��ρο και το εκκαθαριστικό περιλαμβάνει ειδοποίηση ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει σωστά τα στοιχεία του Ε9, ώστε να μπορέσει να φορολογηθεί για τα ακίνητά του.

Αυτό θα μπορέσει να το κάνει όταν ανοίξει το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014.

Συνολικά πλέον στο Taxisnet, έχουν αναρτηθεί 7.00.000 εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ.