Χωρίς φως έμεινε ένας ολόκληρος ουρανοξύστης 20 οροφών στην Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, που στεγάζει το Κέντρο έλεγχου Μεγάλου Πλούτου και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών και τα γραφεία δεκάδων επιχειρήσεων όταν η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα λόγω οφειλών.

Το ρεύμα αποκαταστάθηκε μετά από δυο ώρες, αφού η διαχείριση του κτιρίου έσπευσε να ρυθμίσει τις όφειλες της που σωρεύθηκαν καθώς ορισμένοι ένοικοι δεν πληρώνουν κοινόχρηστα, τα οποία περιλαμβάνουν και το ρεύμα.

«Κόπηκε το ρεύμα αλλά κόπηκε όχι από υπαιτιότητα του Δημοσίου, το οποίο πληρώνει κανονικά και τα κοινόχρηστα και όλες τις υποχρεώσεις που έχει. Οι άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που στεγάζονται μέσα στο κτίριο αυτό δεν έχουν πληρώσει τα κοινόχρηστα, στα οποία περιλαμβάνεται και ο μετρητής της ΔΕΗ» τονίζει ο έφορος Δημήτρης Μασίνας.

Το θέμα, πάντως, λύθηκε και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, όταν ο διαχειριστής πήγε στην ΔΕΗ και ρύθμισε το χρέος αλλά και με παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών για επιτάχυνση, αφού η αιχμή του δόρατος του έμεινε χωρίς ρεύμα...